ESG

Ο όρος «ESG» Environment, Social & Governance αναφέρεται στα 3 κριτήρια περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης που μπορούν να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την ικανότητα ενός εταιρικού οργανισμού να παράγει αξία. Μέσω δεικτών που καταγράφουν τις επιδόσεις του οργανισμού σε αυτά τα θέματα, αποτυπώνεται η ικανότητα του να δημιουργεί αξία και να οργανώνει αποτελεσματικές στρατηγικές. Οι πληροφορίες που εξάγονται από το ESG χρησιμοποιούνται για να εξεταστεί η ανθεκτικότητα και η ετοιμότητα μιας εταιρίας, για να διαχειρίζεται τις μεταβολές στο περιβάλλον που δραστηριοποιείται.  

 

Για να αξιοποιηθούν σωστά οι πληροφορίες ESG, πρέπει να καθοριστούν οι σημαντικοί παράγοντες που: 

  • ορίζουν την επιτυχία μιας επιχείρησης  
  • επηρεάζουν την απόδοσή της 
  • επηρεάζουν τη δυνατότητά της για να παράγει αξία και να υλοποιεί αποτελεσματικές στρατηγικές  

Οι δείκτες ESG συνδέονται και με τους 17 διεθνείς στόχους που έχουν θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Τα Sustainable Development Goals όπως ονομάζονται ορίζουν τους 17 τομείς όπου χρειάζεται μια θετική αλλαγή και με αυτό τον τρόπο προσφέρουν το πλαίσιο στήριξης και λειτουργίας του ESG.  

Η Biosafety αναλαμβάνει τη διαχείριση αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας για τις επιχειρήσεις βοηθώντας στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και ενεργειών που θα διευκολύνουν την ομαλή λειτουργία τους και θα βελτιώσουν την ποιότητα του έργου τους. 

 

Τα βήματα που ακολουθούμε 

  1. Αναγνώριση των ESG κριτήριων που απαιτούνται στον εκάστοτε κλάδο που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση  
  2. Συλλογή των απαιτούμενων δεδομένων για το κάθε ένα από τα παραπάνω κριτήρια 
  3. Προκαταρτική ανάλυση των παραπάνω δεδομένων  
  4. Συνάντηση με το τμήμα Management της εταιρίας και παρουσίαση της παραπάνω ανάλυσης, με σκοπό την προσαρμογή της στης ανάγκες της εταιρίας  
  5. Υλοποίηση της τελικής ανάλυσης του βαθμού εναρμόνισης με τα επιλεγμένα ESG κριτήρια (με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια) 
  6. Αναλυτικό report των αποτελεσμάτων με προτεινόμενα  μέτρα, ώστε να βελτιωθεί ο βαθμός εναρμόνισης  
  7. Συνεχής παρακολούθηση και συμβουλευτική πάνω στις αλλαγές της νομοθεσίας και των κριτηρίων