5 tips αποδοτικότητας για την εργασία στο σπίτι

WEBSITE-BLOG-1-821-×-434-px

Μπορεί η νέα νόσος να μας έχει καθηλώσει στο σπίτι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μένουμε άπραγοι. Οι περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν τη μέθοδο της τηλεργασίας και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά απλά εξ αποστάσεως!

Για πολλούς εργαζόμενους η εργασία από το σπίτι δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Πολλές εταιρείες ήδη παρείχαν την τηλεργασία ως επιλογή στους εργαζομένους τους! Για τους υπόλοιπους όμως που βρέθηκαν ξαφνικά σε μία συνθήκη άγνωστη για αυτούς, ακολουθεί μία to do list με μικρά tips για πιο εύκολη προσαρμογή.

  1. Ξυπνάμε νωρίς!

Ο χρόνος μας έχει αυξηθεί. Ξεκινάμε τη μέρα μας νωρίς και αφού δεν έχουμε πλέον να διαχειριστούμε το χρόνο της μετακίνησης μας για το γραφείο, ετοιμάζουμε ένα καλό πρωινό!

  1. Ντυνόμαστε

Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο προγραμματισμένο meeting με τηλεδιάσκεψη, εμείς ετοιμαζόμαστε σα να πηγαίνουμε στη δουλειά. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας αλλά και να αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας.

  1. Δημιουργούμε το χώρο εργασίας μας

Ξέρουμε καλά ότι το σπίτι είναι ο χώρος μας. Ένας χώρος που έχουμε για να ξεκουραζόμαστε και να είμαστε άνετοι. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να οριοθετήσουμε το κομμάτι του σπιτιού που θα στεγάσει το προσωρινό μας γραφείο και να έχουμε εκεί μαζεμένα όλα τα απαραίτητα για τον καθένα μας πράγματα. Ακόμα και αν δεν υπάρχει δυνατότητα να απομονωθεί κανείς, προσπαθούμε να αποφύγουμε κάθε τι που μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή.

  1. Μένουμε πιστοί στο ωράριο

Η τηλεργασία σαφώς προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι η ευελιξία στο ωράριο. Παρόλα αυτά προτιμάμε να διατηρούμε το ωράριο που είχαμε και πριν για τους ακόλουθους λόγους:

  • Η επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα γίνεται ευκολότερα και υπάρχει καλύτερος συντονισμός.
  • Η προσαρμογή γίνεται πιο ομαλά.
  • Δεν παρασυρόμαστε να δουλεύουμε ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
  1. Μένουμε αισιόδοξοι

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο όλων είναι να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας! Ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιοι φορείς και τις προσαρμόζουμε σε όσα μας ευχαριστούν. Περνάμε το χρόνο μας εποικοδομητικά τόσο με τον εαυτό μας όσο και με αυτούς που αγαπάμε και κάνουμε τις δραστηριότητες που μας αρέσουν στα επιτρεπτά πλαίσια.

Μένουμε σπίτι για να είμαστε υγιείς. Φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Add Comment *
Name*
Email*
Website